League of Legends

 Laatste nieuwe weetjes
  • Vernieuwde website! --- Neptulan 5.0 coming! ---

League of Legends

Quick Rules

  • Platform: PC
  • Match type: Tournament draft
  • Elimination type: Double
  • Inschrijvingen sluiten: 02 nov 03.00 = Start Compo
  • Set up: 5V5
  • Compo admin: Transsilvam
  • Teams needed: 6 teams!

LoL 2 - Corsair MM200 - Extended Edition - Cloth Gaming Muismat
Timings

Zaterdag 02/11

03:00 Einde inschrijvingen = Start

—- Onderverdeling binnenkort op homepage

Zondag 03/11

09:00 Finale in bijzijn van compoadmin + gestreamed op groot scherm in bar!

16:00 Prijsuitreiking

17:00 Groepsfoto

Brackets binnenkort online via toornament link hierboven, kom na je game de compodesk melden wat de uitslag was, bij betwisting, bewaar je print-screens van de uitslag!

Algemene Regels

Algemene regels:
Respecteer altijd de regels van de Neptulan Crew. Evenals de algemene regels die te vinden zijn op onze website.

 

Inschrijven:
Inschrijvingen sluiten op zaterdag om 3u en de games zullen van start gaan zaterdag 3u. Weet dat Neptulan deze tijdstippen kan aanpassen, maar dit wordt vooraf bekend gemaakt.

 

Game settings:
o Map: Summoner’s Rift
o Team size: 5
o Allow Spectators: All
o Game Type: Tournament Draft

 

Disconnects / Pausing:
Pauzeren mag, enkel wanneer een speler disconnect of serieuze problemen ondervindt. Beide teams moeten dit aaanvaarden
Pauze > 5 minuten = compo admin contacteren enkel door de team captain, merk op dat de andere spelers op hun stoel blijven zitten. Misbruik kan leiden tot forfait

 

Regame:
Een regame is mogelijk wanneer beide teams toestemmen, hierbij moeten alle spelers dezelfde champions en spells gebruiken.
Wanneer een speler geen toegang krijgt tot het spel omwille van een bug, kunnen de spelers pauzeren of een regame maken. Het is wel vereist een screenshot te nemen van de bug.

 

Vooropgesteld schema
De compo leider zorgt voor het vloeiend afhandelen van de compo’s. Hierbij volgen we strikt de visie van de compo leider. Wanneer een spel niet kan starten binnen het half uur na afgesproken tijdstip, zal het afwezige team (afwezige teams) genoodzaakt zijn te forfaiten.
Als bewijs moet het aanwezige team een screenshot nemen van alle leden aanwezig in de lobby. Dit moet aan de compo leider worden getoond a.d.h.v. een screenshot.

 

Nieuwe en aangepaste champions:
Gezien de evolutie van League of Legends, en de impact die een nieuwe champ/rework kan hebben, mogen de spelers alle betrokken champions 14 dagen prior tot Neptulan niet gebruiken.
Bannen is bijgevolg niet nodig, indien dit wel gebeurt door een van de spelers, telt dit als een gewone ban.

Wanneer een team toch een betrokken champion zou kiezen, moet de teamcaptain van het andere team dit aan de compo leider komen melden. Dit voor de effectieve match begint, indien ze dit niet melden is achteraf geen discussie mogelijk. En blijft de uitslag van de match geldig.

 

Spectators:
Spectators zijn toegelaten, wederom wanneer beide teams toestemmen. Eenmaal gestart is er geen terugweg, dan mag de spectator blijven.

 

Cheats:
Exploiten van bugs zijn niet toegelaten, en zullen door de compo admin worden beoordeeld, kan tevens leiden tot forfait

 

Picking Sides:
Bij de start van elke match komen de teams naar de compo desk, dit voor een coin toss. De voorkeur van de winnaar bepaalt de eerste wedstrijd. Wanneer er meerdere wedstrijden tegen elkaar worden gespeeld, zullen de teams wisselen bij de volgende wedstrijd.
Onduidelijkheid = contact compo leider

 

Wanneer wint een team:
Een team wint wanneer de Nexus van de tegenstanders is destroyed, of bij surrender van het andere team. Daarna nemen beide teams een screenshot om discussies te vermijden.
Elke teamcaptain moet dit kunnen aantonen op zijn/haar computer.

 

Compo admin:
Merk op dat de compo admin deze regels kan aanpassen gedurende Neptulan. Daarvoor moeten alle captains waarop de wijziging betrekking heeft voor het spel start toestemming geven