Neptupong

 Laatste nieuwe weetjes
  • Vernieuwde website! --- Neptulan 5.0 coming! --- Nieuwe locatie: Jabbeke! --- Tickets binnenkort beschikbaar! ---

Neptupong

Neptupong

Quick Rules

  • Platform: Beerpongtafel
  • Elemination type: Single Elemination
  • Inschrijvingen sluiten: 01 nov 22.00 (groep 1) = Start Compo 02 nov 22.00 (groep 2)
  • Set up: 2V2
  • Compo admin: Elleniakos
  • Teams needed: Nader te bepalen.

Beerpong 1 - Surprise + Corsair Harpoon RGB Mouse
Beerpong 2 - Surprise + Corsair MM100
Timings

Vrijdag 01/11

22:00 Einde inschrijvingen = Start eerste 8 teams (fase 1)

Zaterdag 02/11

22:00 Einde inschrijvingen = Start eerste 8 teams (fase 2)

Gevolgd door finale

Zondag 03 /11

16:00 Prijsuitreiking

17:00 Groepsfoto

De brackets zullen verklaard worden ter plaatse op een bord die de compo admin zal voorbereiden!

Algemene Regels

De Teams

NeptuPong is op verschillende manieren te spelen. De basisopstelling van Neptupong bestaat uit twee teams van twee personen. Deze teams zijn eventueel uit te breiden naar drie of meer personen (onder voorbehoud) .De ploegen stellen zich ieder op aan hun kant van de tafel, achter hun opstelling van bekers. Er spelen steeds twee ploegen tegen elkaar.

De Opstelling

Aan elke kant van de tafel wordt met tien bekers een 4-3-2-1-opstelling gemaakt in de vorm van een driehoek. Op onze Beer Pong tafels wordt deze opstelling al aangegeven. Voor een extra snelle ronde, of een ronde waarin een sterkere drank wordt gebruikt dan bier, kan ook met zes bekers in een 3-2-1-opstelling worden gespeeld.

Wash Cup (Water Cup)

Elke ploeg heeft de beschikking over een zogenaamde Wash Cup. Deze is gevuld met water en wordt gebruikt om de bal in te reinigen of om de bal mee te bevochtigen, zodat deze minder makkelijk uit het bekertje springt.

Het Gooien

Als er wordt gegooid, mag de hand op het moment van het loslaten van de bal NIET over de rand van de tafel komen. Gebeurt dit wel, dan telt de worp niet en gaat het spel gewoon verder.

Bij een stuiterbal mag de Beer Pong bal na het moment van stuiteren van de tafel weggeslagen worden. Komt de bal achter de tafel, dan mag deze gewoon worden aangeraakt.

Er moet een cup worden leeggedronken als de bal wordt onderschept door de tegenpartij voordat die een cup of de tafel raakt, of als de bal over de tafel heen schiet.

Rerack

Tijdens het spel mag er drie keer een rerack worden aangevraagd. De ene partij mag dan eisen dat de andere partij de cups terugzet in de basisvorm. Voor gevorderde spelers kan dit verlaagd worden naar twee, één of zelfs nul keer. Tijdens de rerack mogen er geen ballen worden gegooid.

 

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als alle cups van één ploeg weggespeeld (dus leeggedronken) zijn. De verliezende ploeg moet nu alle overgebleven cups van de tegenstander leegdrinken. Veel succes!

Kings Ball

Er zijn twee manieren om het spel in één keer te beëindigen:

  1. Als twee ballen in dezelfde cup worden gegooid is het spel meteen afgelopen.
  2. Als de bal belandt in een Beer Pong cup van een onoplettende speler als daar nog drank in zit. De verliezende partij moet de HELE tafel leegdrinken!

Schot Technieken

Er zijn drie manieren van werpen bij Beer Pong: de boog, de snelle bal en de stuiterbal. De meest voorkomende techniek is het boogje.

Het boogje: De bal wordt met een boog richting de cup van de tegenstander gegooid.

De snelle bal: Met een strakke worp wordt de bal richting de cup van de tegenstander gegooid. Dit is met name een gunstige worp als er al een bal in de cup van de tegenstander zit.

De stuiterbal: De bal wordt met een stuit richting de cup van een tegenstander gegooid. Bereikt de bal het doel (dus de cup), dan telt de worp dubbel en moeten er twee cups worden leeggedronken. Maar let op! De bal mag door de tegenpartij worden gevangen of weggeslagen. Als dat gebeurt heeft dat verder geen gevolgen voor het spel.

Rules

Spring naar toolbar